Ce este Bob Concierge, startup-ul 100% românesc ce a primit o finanțare de șase milioane de euro

de: Mădălina Bahrim
19 10. 2021

Startup-ul românesc Bob Concierge tocmai a ridicat o finanțare de 6 milioane de euro de la fondul de investiții american NCH Capital.

Bob Concierge este un startup dezvoltat integral în România care aduce în locuințe un mini-shop automat, cu alimente și băuturi, complimentat cu o platforma online Uncle Bob de produse esentiale și o gamă de servicii casnice.

Bob Concierge rezolvă sarcinile zi de zi ale locatarilor și pune la dispoziția lor mâncare, produse alimentare și servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Clienții Bob Concierge au posibilitatea inclusiv să recepționeze colete fără să fie nevoiți să aștepte curierii și să lase hainele la curățătorie.

“Puține startup-uri în România și Europa au curajul de a dezvolta soluții de hardware inteligent. Noi suntem convinși că inovațiile bazate doar pe software sunt acum în apogeu, dar în viitor vor decădea din cauza limitărilor pe care le au. Viitorul aparține hardware-ului automatizat dotat cu inteligență artificială”, a declarat Mihail Gîrneț, CEO-ul Bob Concierge.

Ce va face cu banii

Conform reprezentanților start-up-ului, cu această nouă rundă de finanțare de 6 milioane de euro, primită de la fondul de investiții american NCH Capital, echipa Bob Concierge are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel încât să devină cel mai important marketplace al serviciilor rezidențiale din România și din S-E Europei. Investițiile totale în startup-ul românesc cumulează 11 milioane de euro.

În acest moment, Bob Concierge operează o rețea de 64 de aparate în București și încă 100 în proces de instalare. Proiectul va utiliza finanțarea obținută pentru dezvoltarea rețelei în țară și la nivel internațional.

Bob Concierge are implementată tehnologia „Grab and Go” unde clientul înregistrat în aplicația mobilă deschide mini-shop-ul și ia orice își dorește. Clientul se autentifică prin scanarea codului QR, urmând ca produsele să fie identificate de multitudinea de senzori, iar suma pentru costul produselor să fie retrasă automat din contul utilizatorului. În compartimentele pentru livrare curierii pot lăsa sau prelua un colet, iar în compartimentele speciale pentru curățătorie, utilizatorii pot lăsa hainele pe care le vor primi înapoi spălate și călcate.